Har du prøvet at skifte tandlæge?

Eller mekaniker?

Det er noget af det værste, hvis du spørger mig.

FORDI

  • Der er virkelig mange udbydere.
  • Jeg kan ikke se forskel på det de forskellige tilbyder.
  • Jeg er bange for at blive snydt.
  • Og selv EFTER at jeg har brugt dem, er jeg ofte i tvivl om, om jeg kunne have fået det bedre et andet sted.

Jeg forestiller mig, at det kan føles på samme måde, når du skal købe en ny hjemmeside – og ikke har forstand på den slags.

Har jeg ret?

Nu sidder du og læser på en webdesigners blog, men der er altså ingen reklame i det her indlæg. Jeg har blot sat mig ned og tænkt over, hvad jeg selv ville gøre hvis jeg skulle vælge en webdesigner i dag. Jeg giver dig også små råd til refleksioner du kan gøre dig.

Godt. Så her kommer det. 

1. Lav en liste over, hvad der er vigtigt for dig.

Det er en super god måde at få indsnævret det store felt af tilbud, som findes derude. For der vil være ting som har større betydning for dig end andet.

Selvom ønskescenariet er en billig hjemmeside, som er i verdensklasse, leveret af en erfaren webdesigner i løbet af 7 dage, så ved du sikkert fra din egen branche at det sjældent hænger sådan sammen. Så beslut hvilke faktorer som er vigtigst for dig.

For eksempel:

Er prisen afgørende?
Sæt dig et budget på forhånd. Du kan få hjemmesider fra et par tusind til flere tusinde kr. Og en god rettesnor her er, at jo mere du betaler jo mere får du. 

Skal det være en hjemmeside, som er nem for dig at lave ændringer på efterfølgende, eller skal din webdesigner redigere for dig? Her kan det cms system du vælger have betydning. Kender du f.eks allerede WordPress så kan det være nemmere for dig at blive ved det, hvis du gerne selv vil stå for ændringer efterfølgende.

Skal det være en webdesigner som også kan tage sig af support og vedligeholdelse efterfølgende?
Tjek prisen på forhånd, så du ikke bliver bundet af en urimelig lang kontrakt.

At det vigtigt for dig at have stor indflydelse på det endelige design?
Møder og samtaler tager tid og gør en hjemmeside dyrere. Samtidig gør det dog også at dit eget aftryk på den endelige hjemmeside bliver tydligere. 

Skal din webdesigner bo i nærheden, så I kan mødes ude i virkeligheden? Eller er du ok at tale over nettet eller telefonen?

Skal din webdesigner kunne hjælpe dig med google optimering og markedsføring af din hjemmeside efterfølgende?
Din hjemmeside bliver ikke fundet, med mindre du har en plan for hvordan. Nogle webdesignere har markedsføringskompetencer, eller kan trække kompetencerne ind, så du ikke selv skal tage dig af det.

Næste skridt er….

2. Spørg i dit netværk.
Lyt til folk du stoler på. Vælg en webdesigner som du finder sympatisk. En som din mavefornemmelse siger, er det rigtige valg for dig!

Det gør jeg selv, når jeg skal tage den slags umulige (og trættende) beslutninger.

Jeg spørger folk som jeg har tillid til. Eller som virker rare. Nogen som ligner nogen, der synes det samme som mig.

Inden jeg valgte børnehave til mine børn, stoppede jeg f.eks. forældre ude foran institutioner, og spurgte dem om, hvad de synes om børnehaven.

Hvis forældrene sagde, at det var et fantastisk sted, så vidste jeg at det var rigtigt. De var objektive. De havde ingen interesse i at bilde mig noget ind. Eller at få mig som “kunde”. 

Den bedste garanti for, at vi får lavet et ordenligt stykke arbejde, og ikke bliver snydt er, at høre fra nogen, som har prøvet det, at det er pengene værd.

Og så et lille råd til hvad du ikke skal gøre:

Lad være med at spørge i grupper på facebook eller linkedIn hvem de anbefaler. I bedste fald vil du får 40 svar fra venner som kender en, der laver hjemmesider. I værste fald vil du få 50 private beskeder fra folk som anbefaler sig selv og gerne vil lave en hjemmeside til dig. 

Så sørg for at anbefalingerne kommer fra folk der selv har fået lavet en hjemmeside, og gå så ind og tjek deres referencer for at se om du kan lide det de laver. Smag er jo objektivt.

Det var de 2 trin.
Nemt ikk?
Når du har været igennem dem…

Så tag en beslutning!

Du kan ikke gennemgå alle webdesignere i hele Danmark. Det vil kræve alt for meget tid, og alt for meget energi, som du kan bruge på ting som er sjovere.

I det øjeblik, din mavefornemmelse fortæller dig, at du har fundet dit match, er det tid til at slå til.

Så er du i gang, og det er den bedste fornemmelse i hele verden 🙂